Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lingonchutney med rödlök

Recept på lingonchutney med rödlök. Passar utmärkt till ren­skavsgryta och till köttbullar eller revbensspjäll.

Lingonchutney med rödlökLingonchutney med rödlökLingonchutney med rödlök
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 5 dllingon- frysta
  • 1apelsin- liten
  • 1rödlök
  • 1 msksmör
  • 1 dlströsocker
  • 2 krmchiliflakes
  • 1 krmsalt
  • 3 mskrödvinsvinäger
  • 2kryddnejlikor- hela

Gör så här

  1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.

  2. Fräs löken i smör tillsammans med lingon, apelsinskal, socker och chiliflakes ca 3 min. Krydda med salt. Häll över apelsinsaft och vinäger. Tillsätt kryddnejlikorna.

  3. Låt lingonchutneyn sjuda utan lock tills all vätska är borta.

  4. Kyl ner och häll upp i en glasburk med tätt lock. Förvaras i kylen.

  5. Foto: Ulrika Pousette

Vad tyckte du om receptet?