Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här varma bulgursalladen med kantareller, lingon och getost andas verkligen höst. Salladen är utmärkt som ensamrätt, men den är också ett gott tillbehör till viltkött, lamm eller grillad lax.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär rotfrukterna i mindre bitar. Skala och klyfta löken. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Klicka på 2 msk smör och strö över flingsalt. Stek i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
Koka bulgurgrynen under lock i buljongen, cirka 10 minuter. Håll grynen varma.
Rensa kantarellerna och skär större svampar i bitar. Stek kantarellerna i smör tills vätskan kokat in. Blanda i timjan och krydda med salt och peppar.
Blanda bulgur, rotfrukter, svamp, persilja, nötter och lingon. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp och smula över osten.
Recept från Mitt kök