Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lingonbulgur med rotfrukter och getost

Den här varma bulgursalladen med kantareller, lingon och getost andas verkligen höst. Salladen är utmärkt som ensamrätt, men den är också ett gott tillbehör till viltkött, lamm eller grillad lax.

Lingonbulgur med rotfrukter och getost
Lingonbulgur med rotfrukter och getost
Lingonbulgur med rotfrukter och getost
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 grotfrukter
  • 2rödlökar
  • smör
  • flingsalt
  • 3 dlbulgur
  • 6 dlvatten
  • 1 tärninggrönsaksbuljong
  • 1 lkantareller- färska
  • 0,5 dltimjanblad- repade
  • peppar- nymald
  • 2 dlbladpersilja- hackad
  • 2 dlvalnötter- grovhackade
  • 1,5 dllingon- tinade
  • 150200 ggetost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär rotfrukterna i mindre bitar. Skala och klyfta löken. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Klicka på 2 msk smör och strö över flingsalt. Stek i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

  2. Koka bulgurgrynen under lock i buljongen, cirka 10 minuter. Håll grynen varma.

  3. Rensa kantarellerna och skär större svampar i bitar. Stek kantarellerna i smör tills vätskan kokat in. Blanda i timjan och krydda med salt och peppar.

  4. Blanda bulgur, rotfrukter, svamp, persilja, nötter och lingon. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp och smula över osten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök