Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lingonbröd med tre sorters mjöl. Det går bra att kalljäsa frallorna i kylskåp under natten och grädda dem till frukost dagen därpå. Filmjölken kan bytas ut mot naturell yoghurt.
Smula ner jästen i en degbunke.Värm vatten, filmjölk och sirap till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör tills den lösts upp, Tillsätt lingon, salt och socker.
Tillsätt de olika mjölsorterna, lite i taget, och arbeta degen 5–7 min. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 20 bitar. Forma degbitarna till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Pensla bröden med ägget uppvispat med vatten. Kryssa dem med en vass kniv.
Grädda bröden mitt i ugnen 15–20 min, tills de fått gyllene färg. Låt bröden svalna på galler.