Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lingonbaguetter med rågsikt

Baguetter med råg och lingon är gott bröd som passar perfekt till en god soppa.

Lingonbaguetter med rågsikt
Lingonbaguetter med rågsikt
Lingonbaguetter med rågsikt
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 5 dlvatten
  • 1 msksalt
  • 1 mskrapsolja
  • 16 dlrågsikt
  • 2 dllingonsylt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olja, och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en lös deg. Tillsätt lingonsylten mot slutet. Låt jäsa under duk cirka 1 timme.

  2. Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte. Dela den i fyra delar. Forma till vridna baguetter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite mjöl och låt dem jäsa under duk cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan duk. Servera brödet nygräddat eller frys in det och värm det sedan försiktigt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök