Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lingon med balsamvinäger och fikon

En variant på det klassiska amerikanska tillbehöret ”tranbärssås”, men i stället för tranbär används lingon. Egentligen är det ingen sås utan mer ett sötsyrligt tillbehör som serveras kallt, som t ex en chutney eller gelé.

Lingon med balsamvinäger och fikon
Lingon med balsamvinäger och fikon
Lingon med balsamvinäger och fikon
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 4fikon- torkade
  • 2 dllingon- rårörda eller lingonsylt
  • 1 dlvatten
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 1lagerblad

Gör så här

  1. Ta bort fästena på fikonen. Skär fikonen i tunna skivor.

  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sjud ca 10 min. Häll upp och låt kallna före servering.

Vad tyckte du om receptet?