Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lindströmsfärs med feta

En snabbvariant på Biff Lindström som serveras på bröd.

Lindströmsfärs med fetaLindströmsfärs med fetaLindströmsfärs med feta
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 400 gnötfärs
  • 1gul lök
  • 4inlagda rödbetor- (150 g)
  • 1 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlmatyoghurt
  • 100 gfetaost
  • 4grovt bröd- skivor

TILLBEHÖR

  • 200 gsallad- blandad

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skär rödbetorna i små tärningar.

  2. Bryn färsen i smör i en stekpanna under omrörning så att den smular sig.

  3. Rör i lök och låt den fräsa med ca 1 minut. Krydda med salt och peppar. Blanda i rödbetor. Låt allt fräsa ytterligare ca 1 minut.

  4. Rosta bröden och lägg dem på tallrikar. Lägg på färsröran, klicka över yoghurt. Smula över fetaost. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 480 kcal per portion: 24 g fett • 31 g protein • 64 g kolhydrater