Recept av Linda Grahn
Läs också:
Recept från Mitt kök
Läs mer: Bästa receptet på knäckig äppelpaj
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
När jag bakar mina bullar ska de vara extra stora och med extra, extra mycket smör, vanilj och pärlsocker. Alla mumsar och jag känner mig som en god mor och mormor. De är helt underbart goda!
Smula jästen i en stor bunke. Mät upp mjölet.
Smält smöret i en kastrull, häll på mjölk och se till att det blir fingervarmt. Häll över jästen och tillsätt socker och salt.
Häll på mjölet och blanda. Arbeta degen smidig, antingen i maskin cirka 5 minuter eller för hand i närmare 10 minuter. Den ska vara smidig, men inte för hård. Låt den släppa från bunken, men ändå vara lite kladdig inuti. Då blir bullarna saftiga.
Låt jäsa upp ordentlig under bakduk på dragfri plats i cirka 35–40 minuter.
Ta degen ur bunken. Dela i två delar.
Kavla ut den ena på ordentligt mjölat bakbord till en stor platta.
Dags för EXTRA ALLT! Här gäller det att inte snåla: bre RIKLIGT MED SMÖR, cirka 50 g över degen. Strö över mycket strösocker och vaniljsocker.
Rulla ihop och dela i 12 bullar. Lägg på plåt, täck med bakduk.
Gör likadant med den andra halvan av degen.
Låt jäsa på plåt under bakduk 35–40 min. Sätt ugnen på 225 grader.
Ta 1 uppvispat ägg - blanda och pensla. Strö på massor av pärlsocker!
Grädda gyllene i övre delen av ugnen i 8 minuter.
Recept av Linda Grahn
Läs också:
Recept från Mitt kök
Läs mer: Bästa receptet på knäckig äppelpaj