Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ursprunget till den här limoncellon är ett Italienskt recept. Likören får en extremt fin arom och smak av de ekologiska citronskalen. Förvara limoncellon i frysen så håller den i ca 6 månader och är alltid iskall, som den ska vara, när den serveras.
Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Skala dem med en potatisskalare, ta med så lite som möjligt av det vita skalet. Lägg skalen i en glasburk och häll på sprit. Spara citronerna i kylen så kan saften användas till andra rätter.
Sätt på lock och låt stå i 10 dagar. Skaka burken några gånger under tiden.
Koka upp vatten och socker och koka till en sockerlag. Låt kallna.
Sila bort citronskalen från spriten i en finmaskig sil. Blanda sprit och sockerlag. Häll upp i en glasflaska och förvara kallt, gärna i frys.