Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Limoncello - recept på italiensk citronlikör

Ursprunget till den här limon­cellon är ett Italienskt recept. Likören får en extremt fin arom och smak av de ekologiska ­citronskalen. Förvara limon­cellon i frysen så håller den i ca 6 månader och är alltid iskall, som den ska vara, när den serveras.

Limoncello - recept på italiensk citronlikör
Limoncello - recept på italiensk citronlikör
Limoncello - recept på italiensk citronlikör
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3citroner- ekologiska
  • 37 clvodka- eller brännvin ­special
  • 3 dlvatten
  • 2 dlströsocker

Gör så här

  1. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Skala dem med en potatisskalare, ta med så lite som möjligt av det vita skalet. Lägg skalen i en glasburk och häll på sprit. Spara citronerna i kylen så kan saften användas till andra rätter. 

  2. Sätt på lock och låt stå i 10 ­dagar. Skaka burken några gånger under tiden.

  3. Koka upp vatten och socker och koka till en sockerlag. Låt kallna.

  4. Sila bort citronskalen från ­spriten i en finmaskig sil. Blanda sprit och sockerlag. Häll upp i en glasflaska och förvara kallt, ­gärna i frys.

Vad tyckte du om receptet?