Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Limesorbet med minikokosflarn

En svalkande och uppfriskande efterrätt.        Cirka 50 små flarn Superenkla och fina flarn som passar lika bra på kak-kalaset som till sorbetdesserten.

Limesorbet med minikokosflarn
Limesorbet med minikokosflarn
Limesorbet med minikokosflarn
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 4 dlvatten
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dllimejuice

Minikokosflarn

  • 80 gsmör
  • 1ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 2,5 dlkokosflingor
  • 1 mskvetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskbakpulver

Gör så här

  1. Koka vatten och socker. Låt svalna och blanda sedan med limesaften.

  2. Ställ in bunken i frysen. Rör i sorbeten med jämna mellanrum. Den ska bli ungefär som snömos.

  3. Sätt ugnen på 175 grader.

  4. Smält smöret.

  5. Vispa ägg och socker fluffigt.

  6. Rör ner kokosflingor, mjöl, salt, bakpulver och smör i äggsmeten.

  7. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. En knapp tesked smet till varje flarn om du vill ha dem små.

  8. Baka i mitten av ugnen cirka 6 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök