Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Limeplättar med blått vallmofrö

Dessertplättar med smak av lime, vanilj och blått vallmofrö. Frukt och vaniljkesella är gott att servera till. Kanske något för brunchen? Använd gärna lite överbliven lime för dekoration.

Limeplättar med blått vallmofrö
Limeplättar med blått vallmofrö
Limeplättar med blått vallmofrö
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 tsksalt
  • 2 mskvallmofrö- blått
  • 4 dlmjölk
  • 1 dlkesella
  • 1 tskvaniljpulver
  • 2 storalime- skal, rivet (ekologisk och vältvättad)
  • 2ägg
  • 1äggvita
  • smör- till stekning

Till servering

  • kesella vanilj
  • frukt- eller fruktsallad

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och vallmofrö i en bunke.

  2. Vispa i mjölk, kesella, vaniljfrön och limeskal. Vispa i äggen och rör till en jämn smet.

  3. Vispa äggvitan hårt och vänd ner den i smeten.

  4. Stek plättarna i smör i en plättlagg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök