Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Limemousse med passionsfrukt

En syrlig och söt mousse med härlig friskhet från passionsfrukten. Desserten blir extra piffig med fint strössel i olika färger.

Åsa Swanberg
Limemousse med passionsfrukt
Limemousse med passionsfrukt
Limemousse med passionsfrukt
Foto: Fotograf Åsa Swanberg /Expressen Lifestyle

Ingredienser

  • 2gelatinblad
  • 2lime
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 0,75 dlströsocker

Garnering

  • 3passionsfrukter
  • strössel

Gör så här

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i ca 5 min. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. 

  2. Värm limesaften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften. Ställ det åt sidan.

  3. Vispa grädden. Vispa yoghurt och socker tills sockret lösts upp. Blanda i limesaft och -skal. Vänd ner grädden med en slickepott.

  4. Fördela moussen i glas och låt stå i kylen i ca 4 tim.

  5. Halvera passionsfrukterna. Toppa moussen med passionsfrukt och strössel och servera.

Vad tyckte du om receptet?