Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Limemarinerade räkor med aioli och färsk koriander

Det underlättar om man inte tar bort den lilla biten skal som sitter längst bak på räkan. Då blir det enklare att plocka upp och dippa räkorna med fingrarna.

Limemarinerade räkor med aioli och färsk koriander
Limemarinerade räkor med aioli och färsk koriander
Limemarinerade räkor med aioli och färsk koriander
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 800 gräkor- frysta
  • olja
  • 12vitlöksklyftor
  • 4 msksweet chilisås
  • 1lime
  • salt
  • 1koriander- färsk

Aioli

  • 1äggula
  • 1 dlolivolja
  • 12vitlöksklyftor
  • 2 msklimesaft
  • salt

Gör så här

  1. Tina räkorna enkelt på en tidning. Det är viktigt att de inte är blöta när de läggs ner i den heta pannan. Då blir de kokta i stället för stekta.

  2. Häll lite olja i en wok- eller stekpanna och låt den bli riktigt varm.

  3. Lägg i räkorna och fräs dem hastigt tillsammans med finhackad vitlök och chilisås.

  4. Häll över saften från limen, salta och avsluta med att strö över färska korianderblad.

  5. Lägg äggulan i en skål och häll försiktigt i olivolja, vispa kraftigt under tiden. Blanda i finhackad vitlök efter smak och smaka av med några matskedar limesaft och salt.

  6. Servera aiolin till de varma räkorna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök