Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det underlättar om man inte tar bort den lilla biten skal som sitter längst bak på räkan. Då blir det enklare att plocka upp och dippa räkorna med fingrarna.
Tina räkorna enkelt på en tidning. Det är viktigt att de inte är blöta när de läggs ner i den heta pannan. Då blir de kokta i stället för stekta.
Häll lite olja i en wok- eller stekpanna och låt den bli riktigt varm.
Lägg i räkorna och fräs dem hastigt tillsammans med finhackad vitlök och chilisås.
Häll över saften från limen, salta och avsluta med att strö över färska korianderblad.
Lägg äggulan i en skål och häll försiktigt i olivolja, vispa kraftigt under tiden. Blanda i finhackad vitlök efter smak och smaka av med några matskedar limesaft och salt.
Servera aiolin till de varma räkorna.
Recept från Mitt kök