Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Limemarinerade pilgrimsmusslor med manchego

Recept på limemarinerade pilgrimsmusslor. Får du inte tag på stora pilgrimsmusslor kan man ta små frysta i stället och dela dem i två delar.

Limemarinerade pilgrimsmusslor med manchego
Limemarinerade pilgrimsmusslor med manchego
Limemarinerade pilgrimsmusslor med manchego

Ingredienser

  • 8pilgrimsmusslor- frysta och stora
  • 1lime
  • 8baguette- i skivor, lätt rostad
  • 8baguette- i skivor, lätt rostad
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 25 gmanchego- mellanlagrad

Gör så här

  1. Låt pilgrimsmusslorna tina på hushållspapper i kylen.

  2. Tvätta limen väl och riv det gröna skalet, halvera och pressa ur saften.

  3. Ställ musslorna på högkant och dela i tre tunna skivor. Låt dem marinera 15 min i limesaften.

  4. Lägg skivorna på brödet, droppa över olivolja, salta och peppra. Hyvla osten tunt, bryt sönder skivorna i små flingor och fördela över musslorna. Strö över limeskalet. Förvara under plastfilm i kylen tills det är dags att servera. Hit kan förberedas på eftermiddagen.

Vad tyckte du om receptet?