Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Perfekt med desserter som går att förbereda!
Snoppa jordgubbarna, halvera dem om de är stora. Strimla basilikabladen. Blanda bären med basilika, socker, limeskal och -saft. Låt stå i kylen ca 30 min.
Glass: Blanda äggulor, 1 dl socker och 1 dl grädde. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Låt krämen kallna.
Mixa jordgubbar, smultron och 1/2 dl socker med mixerstav. Vispa 3 dl grädde och vaniljsocker. Blanda med bärmos och yoghurt. Rör ihop blandningen med äggkrämen. Frys smeten i en glassmaskin och lägg sedan över den i en parfaitform och frys ca 2 timmar.
Ta fram glassen ca 20 min före servering så blir den så mycket godare. Servera med bären.