Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Limemarinerade basilikabär med Anettes yoghurtglass

Perfekt med desserter som går att förbereda!

Limemarinerade basilikabär med Anettes yoghurtglass
Limemarinerade basilikabär med Anettes yoghurtglass
Limemarinerade basilikabär med Anettes yoghurtglass
Limemarinerade basilikabär med Anettes yoghurtglass Foto: Jenny Grimsgård

Limemarinerade basilikabär

  • 1 ljordgubbar och smultron
  • 5basilikablad
  • 2 mskströsocker
  • 1lime- rivet skal
  • 1 msklime- pressad

Yoghurtglass

  • 4äggulor
  • 1,5 dlströsocker
  • 4 dlvispgrädde
  • 1 tskvaniljsocker
  • 50 gjordgubbar
  • 1 dlsmultron
  • 3 dlturkisk yoghurt

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna, halvera dem om de är stora. Strimla basilikabladen. Blanda bären med basilika, socker,  limeskal och -saft. Låt stå i kylen ca 30 min.

  2. Glass:  Blanda äggulor, 1 dl socker och 1 dl grädde. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Låt krämen kallna.

  3. Mixa jordgubbar, smultron och 1/2 dl socker med mixerstav. Vispa 3 dl grädde och vaniljsocker. Blanda med bärmos och yoghurt. Rör ihop blandningen med äggkrämen. Frys smeten i en glassmaskin och lägg sedan över den i en parfaitform och frys ca 2 timmar.

  4. Ta fram glassen ca 20 min före servering så blir den så mycket godare. Servera med bären.

Vad tyckte du om receptet?