Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Limemarinerade bär med vispgrädde

Fräsch desserter med friska bär som marinerats i en lag av limesaft. Om du vill kan du byta ut kokoschipsen mot hackade nötter. Passar dig som äter enligt LCHF.

Limemarinerade bär med vispgrädde
Limemarinerade bär med vispgrädde
Limemarinerade bär med vispgrädde
Foto: Joel Wåreus

Limemarinerade bär

  • 2lime- saften och finrivet skal
  • 2 msksötströ
  • 1 dlvatten

Tillbehör

  • 3 dlvispgrädde
  • 4 mskkokoschips

Gör så här

  1. Limemarinerade bär: Lägg hallonen och björnbären i en skål. Dela på jordgubbarna och lägg ner dem i skålen.

  2. Tvätta och riv av skalet på limen. Pressa ur saften och blanda med sötströ och vattnet. Blanda ner lagen i bären och hälften av limeskalen.

  3. Servering: Lägg bären i skålar och servera med vispad grädde. Strö över kokoschips och resten av limeskalen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök