Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är lätt att grilla en hel laxsida. Låt skinnet sitta kvar, på så vis håller fisken ihop bättre. Gnid gärna gallret med en lime- eller citronhalva innan, så fastnar inte laxen i gallret.
Blanda olivolja, pressad lime, pressad vitlök, salt och grovkornig svartpeppar i en 3-liters plastpåse. Lägg i laxsidan och låt den marineras i 1-2 timmar. Vänd på påsen 2-3 gånger.
Gör under tiden örtkrämen. Blanda crème fraiche, pepparrot, parmesanost, gräslök, dill, citron, salt och peppar.
Ta upp laxsidan ur påsen och låt den rinna av. Grilla med först skinnsidan nedåt i 10-15 minuter. Det gör inget om skinnet blir bränt, det är bara att ta bort efteråt. Vänd laxen med ett lock eller en tallrik och fös ner laxen på gallret och grilla i ytterligare några minuter. Strö lite extra svartpeppar på köttsidan.
Pensla lite olja på limehalvorna och sparrisen och grilla dem över glöden. Servera laxsidan med kokt färskpotatis, örtkräm, limehalvor och sparris.
Recept från Mitt kök