Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Limelax med passionsfrukt och koriander

Tänk på att beräkna tid för marineringen, och frys in laxen minst 2 dygn före marinering.

Limelax med passionsfrukt och korianderLimelax med passionsfrukt och korianderLimelax med passionsfrukt och koriander

Ingredienser

  • 200 glaxfilé- gärna ryggbit (den tjockaste biten av filéen
  • 0,5 tsksalt
  • 3lime- (1 + 2)

Tillbehör

  • 2passionsfrukter
  • crema di balsamico
  • rapsolja- kallpressad
  • några korianderkvistar
  • svartpeppar- från kvarn

Gör så här

  1. Gnid in laxen med salt. Lägg den i en form och låt stå 10 min i rumstemperatur, tills saltet börjar smälta. Täck med plastfolie och låt stå 4 timmar i kylen.

  2. Torka laxen noga. Skölj 1 lime, riv skalet och pressa ut saften. Fördela det rivna skalet på laxen och häll över saften. Låt den marinera 1 dygn i kylen. Vänd på laxen efter ca 12 timmar.

  3. Servering: Ta fram laxen och skär den i 4 portionsbitar. Dela de resterande limefrukterna och passionsfrukterna.

  4. Lägg upp lax, passionsfrukt och lime på 4 tallrikar. Ringla lite crema di balsamico på tallrikarna och droppa lite kallpressad rapsolja på laxen. Garnera med koriander. Avsluta med ett varv med pepparkvarnen över laxen.

Vad tyckte du om receptet?