Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 21g
Protein: 33g
Kolhydrater: 54g
Recept på limelax med äppeltzatziki. Laxen har en sötsyrlig kryddrubb med lime, paprika och timjan.
Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
Sätt ugnen på 225°, gärna varmluft. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften från 1 lime. Blanda limeskalet med socker, paprikapulver, timjan och 1 tsk salt. Strö blandningen över laxbitarna.
Pressa ner vitlöken i limesaften. Halvera, kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Blanda skivorna med limesaften. Rör ner yoghurt, dill (spara lite till garnering) och honung. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
Tillaga laxen mitt i ugnen ca 15 min. Servera med äppeltzatziki, sallad, limeklyftor och bulgur.