Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Limelax med äppeltzatziki

Recept på limelax med äppeltzatziki. Laxen har en sötsyrlig kryddrubb med lime, paprika och timjan.

Limelax med äppeltzatziki
Limelax med äppeltzatziki
Limelax med äppeltzatziki
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 bitarlaxfilé- (á 125 g)
  • 2lime
  • 1 mskrårössocker
  • 1 tskpaprikapulver
  • 2 tsktimjan
  • 1vitlöksklyfta
  • 1äpple
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 1 dldill- plockad
  • 2 tskhonung
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 3 dlfullkornsbulgur- matvete eller andra gryn
  • sallad

Gör så här

  1. Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen.

  2. Sätt ugnen på 225°, gärna varmluft. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften från 1 lime. Blanda limeskalet med socker, paprikapulver, timjan och 1 tsk salt. Strö blandningen över laxbitarna.

  3. Pressa ner vitlöken i limesaften. Halvera, kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Blanda skivorna med limesaften. Rör ner yoghurt, dill (spara lite till garnering) och honung. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Tillaga laxen mitt i ugnen ca 15 min. Servera med äppeltzatziki, sallad, limeklyftor och bulgur. 

Vad tyckte du om receptet?