Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Limecurd

Limecurd är söt och ­syrlig och kan ätas på klassiskt vis på rostat bröd eller scones. Eller användas i tårtor och bakverk. Perfekt att ha i kylskåpet!

LimecurdLimecurdLimecurd
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 3lime- rivet skal
  • 3 dllime- pressad (ca 10 lime)
  • 1,5 dlströsocker
  • 2ägg
  • 2äggulor
  • 150 gsmör- osaltat

Gör så här

  1. Sjud limeskal och -saft och socker tills sockret lösts upp. ­ Låt svalna.

  2. Vispa ihop ägg och äggulor. ­Vispa i limeblandningen.

  3. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Det får absolut inte koka, då blir det äggröra.

  4. Klicka i smöret och rör tills det tjocknar. Låt kallna och ställ i kylen. Curden tjocknar mer i kylen.

Vad tyckte du om receptet?