Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Limecheesecake med jordgubbar

Den härliga nötbotten har fått en fyllning smaksatt med vanilj, honung och lime. Klassisk cheesecake som passar bra till fikat och på kalas.

Limecheesecake med jordgubbar
Limecheesecake med jordgubbar
Limecheesecake med jordgubbar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • smör- till formen
  • 2 dlhasselnötter- eller hasselnötsmjöl
  • 1 dlhavregryn- eller havregrynsmjöl
  • 2 dlmandelmjöl
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 100 gsmör- smält
  • 2 mskhonung- flytande

Fyllning

  • 900 gfärskost
  • 2 dlhonung- flytande
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 dlgräddfil
  • 3ägg
  • 2äggulor
  • 0,5lime- limesaft

Till garnering

  • 23 dlvispgrädde
  • 0,5 dljordgubbar

Gör så här

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en springform med löstagbar botten, cirka 24 centimeter i diameter. Smörj kanterna med smör.

  2. Mixa hasselnötter till ett fint mjöl. Mixa havregrynen till ett fint mjöl. Blanda ihop hasselnötsmjölet, havregrynsmjölet och majsstärkelsen.

  3. Smält smöret, häll i smöret och honungen i mjölblandningen och mixa hastigt ihop allt. Lägg smulorna i botten på formen och platta till med baksidan av en sked eller med en slickepott.

  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter.

  5. Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader.

  6. Vispa upp färskosten med en elvisp. Vispa i honungen, vaniljpulver, majsstärkelsen, gräddfil och ett ägg i taget samt äggulorna. Vispa i limesaften. Häll smeten i formen och sätt in den mitt i ugnen. Sänk temperaturen i ugnen till 125 grader och grädda i 50-60 minuter, tills cheesecaken stannat. Stäng av ugnen och låt den stå kvar på eftervärme i cirka 50 minuter.

  7. Låt cheesecaken stå i kylen i 5-6 timmar för att sätta sig.

  8. Servering: Vispa upp grädden, fyll i en spritspåse med stjärntyll och spritsa gräddrosor på cheesecaken. Dela jordgubbarna på mitten och garnera med jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök