Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den härliga nötbotten har fått en fyllning smaksatt med vanilj, honung och lime. Klassisk cheesecake som passar bra till fikat och på kalas.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en springform med löstagbar botten, cirka 24 centimeter i diameter. Smörj kanterna med smör.
Mixa hasselnötter till ett fint mjöl. Mixa havregrynen till ett fint mjöl. Blanda ihop hasselnötsmjölet, havregrynsmjölet och majsstärkelsen.
Smält smöret, häll i smöret och honungen i mjölblandningen och mixa hastigt ihop allt. Lägg smulorna i botten på formen och platta till med baksidan av en sked eller med en slickepott.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter.
Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa upp färskosten med en elvisp. Vispa i honungen, vaniljpulver, majsstärkelsen, gräddfil och ett ägg i taget samt äggulorna. Vispa i limesaften. Häll smeten i formen och sätt in den mitt i ugnen. Sänk temperaturen i ugnen till 125 grader och grädda i 50-60 minuter, tills cheesecaken stannat. Stäng av ugnen och låt den stå kvar på eftervärme i cirka 50 minuter.
Låt cheesecaken stå i kylen i 5-6 timmar för att sätta sig.
Servering: Vispa upp grädden, fyll i en spritspåse med stjärntyll och spritsa gräddrosor på cheesecaken. Dela jordgubbarna på mitten och garnera med jordgubbar.
Recept från Mitt kök