Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på cheesecake med lime och gratinerade jordgubbar och rabarber. Skär rabarber och jordgubbar i ganska stora bitar för bästa tuggmotstånd.
Sätt ugnen på 200°. Smula sönder kexen och blanda med smör. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bottnen kallna och ställ den i frysen.
Vispa ihop äggulor, socker, limesaft och -skal. Tillsätt osten. Häll smeten över bottnen och frys ca 2 timmar.
Ställ cheesecaken i rumstemperatur ca 15 min före servering.
Sätt ugnsvärmen på grill. Skär rabarbern i bitar. Stek den i smör i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt sockret och häll upp på ett ugnssäkert fat.
Snoppa och dela jordgubbarna. Lägg dem på rabarbern. Halvera nötterna. Grovriv chokladen. Strö nötter och choklad på frukten. Gratinera i övre delen av ugnen 2-3 min, passa noga.
Servera cheesecaken med rabarber och jordgubbar och strö över limeskal.