Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Limecheesecake med gratinerad rabarber och jordgubbar

Recept på cheesecake med lime och gratinerade jordgubbar och rabarber. Skär rabarber och jordgubbar i ganska stora bitar för bästa tuggmotstånd.

Limecheesecake med gratinerad rabarber och jordgubbarLimecheesecake med gratinerad rabarber och jordgubbarLimecheesecake med gratinerad rabarber och jordgubbar
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 125 gdigestivekex- (ca 8 kex)
  • 2 msksmör
  • 2äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 1lime- rivet skal och saft
  • 400 gfärskost- naturell

Tillbehör

  • 200 grabarber
  • 2 msksmör
  • 2 mskströsocker
  • 250 gjordgubbar
  • 50 gmacadamianötter
  • 50 gchoklad- vit

Garnering

  • 1lime- rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smula sönder kexen och blanda med smör. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bottnen kallna och ställ den i frysen.

  2. Vispa ihop äggulor, socker, limesaft och -skal. Tillsätt osten. Häll smeten över bottnen och frys ca 2 timmar.

  3. Ställ cheesecaken i rumstemperatur ca 15 min före servering.

  4. Sätt ugnsvärmen på grill. Skär rabarbern i bitar. Stek den i smör i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt sockret och häll upp på ett ugnssäkert fat.

  5. Snoppa och dela jordgubbarna. Lägg  dem på rabarbern. Halvera nötterna. Grovriv chokladen. Strö nötter och choklad på frukten. Gratinera i övre delen av ugnen 2-3 min, passa noga.

  6. Servera cheesecaken med rabarber och jordgubbar och strö över limeskal.

Vad tyckte du om receptet?