Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Limecheesecake  

Limecheesecake är enkel att laga, kräver ingen ugn men ska helst göras en dag i förväg. På sommaren är den fin att garnera med jordgubbar eller färska hallon.

Limecheesecake  
Limecheesecake  
Limecheesecake  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 50 gvit choklad
  • 8digestivekex

Fyllning

  • 3gelatinblad
  • 400 gfärskost- naturell
  • 1 burkkondenserad mjölk- sötad (397 g)
  • 3lime
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 tskmatchapulver- –2 tsk (kan uteslutas)

Garnering

  • 50 gvit choklad
  • 2 mskkokosolja
  • 2 mskhallon- frystorkade
  • 1 mskblomsterströssel

Gör så här

  1. Smält smöret. Hacka chokladen och rör ner i smöret. Smula sönder kexen i en skål. Blanda ner chokladsmöret i kaksmulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt att stelna.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa färskost och kondenserad mjölk luftigt.

  3. Skölj limen, riv det yttersta skalet, 2 tsk. Pressa ut 1/2 dl saft.

  4. Värm grädden i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i grädden. Låt svalna något.

  5. Blanda färskosten med matchapulver, limesaft och 1 tsk limeskal. Rör ner grädden och blanda väl. Häll smeten i formen. Kyl ca 5 timmar.

  6. Garnering: Hacka chokladen. Smält kokosoljan i mikro och tillsätt chokladen. Rör tills den smält. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda hallon, 1 tsk limeskal och blomsterströssel. Ta kakan ur kylen, ringla över choklad. Strö på blomströssel.

Vad tyckte du om receptet?

Baka med Allt om Mat – baktips i vårt färska nyhetsbrev

Älskar du också att baka? Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!