Baka med Allt om Mat – baktips i vårt färska nyhetsbrev
Älskar du också att baka? Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Limecheesecake är enkel att laga, kräver ingen ugn men ska helst göras en dag i förväg. På sommaren är den fin att garnera med jordgubbar eller färska hallon.
Smält smöret. Hacka chokladen och rör ner i smöret. Smula sönder kexen i en skål. Blanda ner chokladsmöret i kaksmulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt att stelna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa färskost och kondenserad mjölk luftigt.
Skölj limen, riv det yttersta skalet, 2 tsk. Pressa ut 1/2 dl saft.
Värm grädden i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i grädden. Låt svalna något.
Blanda färskosten med matchapulver, limesaft och 1 tsk limeskal. Rör ner grädden och blanda väl. Häll smeten i formen. Kyl ca 5 timmar.
Garnering: Hacka chokladen. Smält kokosoljan i mikro och tillsätt chokladen. Rör tills den smält. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda hallon, 1 tsk limeskal och blomsterströssel. Ta kakan ur kylen, ringla över choklad. Strö på blomströssel.
Älskar du också att baka? Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!