Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Limeade

Limeade är friskt att dricka till maten. Drycken går snabbt att göra och håller flera ­dagar i kylen. Eftersom skalet ska ­användas bör man välja ekologisk lime.

Limeade
Limeade
Limeade
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 8lime
  • 3 dlströsocker
  • 3 dlvatten- + 5 dl
  • rikligt med is

Gör så här

  1. Skölj två lime i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Koka upp socker och 3 dl vatten. Ta av det från värmen och lägg i skalet. Låt stå och dra 20 min.

  3. Pressa ut ca 3 dl saft ur limerna.

  4. Sila sockerlagen ner i en karaff. Tillsätt limesaft och 5 dl vatten. Servera med rikligt med is.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Johan Hedberg