Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lime- och örtmarinerad kycklingfilé

Kycklingfiléer marineras och ugnsteks sedan med sin limemarinad. Det gör köttet vitt, gott och mört.

Lime- och örtmarinerad kycklingfilé
Lime- och örtmarinerad kycklingfilé
Lime- och örtmarinerad kycklingfilé

Ingredienser

  • 3 kgkycklingfilé
  • 3 tsksalt

Marinad

  • 1 dlolivolja
  • 3lime- (3 tsk rivet limeskal + 1 dl pressad saft)
  • 1,5 msksalvia- torkad
  • 1 mskrosmarin- torkad
  • 3 mskhonung
  • 5vitlöksklyftor- finhackade
  • 1 tsksvartpeppar- grovmald
  • 4fryspåsar- st 3-liters

Garnering

  • 1 nypasalvia- färsk

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna på längden i 4 delar och lägg dem i dubbla plastpåsar.

  2. Blanda marinaden och fördela den i påsarna. Knyt ihop och skaka så att det blandas. Marinera 2–3 tim el till nästa dag.

  3. Sätt ugnen på 225°. Häll upp filéerna i 2 långpannor med marinaden, salta.

  4. Stek mitt i ugnen 10–15 min, vänd filéerna efter halva tiden.

  5. Lägg upp, garnera med färsk salvia och rosmarin och servera kycklingbitarna ljumma eller kalla.

Vad tyckte du om receptet?