Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lika vacker som god är denna krämiga limetarte som toppas med spritsigt goda röda vinbär.
Tärna smöret och nyp ihop det med mjöl och florsocker. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tillsätt några droppar kallt vatten om degen inte skulle gå ihop men knåda inte – då drar degen ihop sig i pajformen. Platta till degen, lägg den i en plastpåse och låt den vila i kylen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen 2–3 mm tjock och tryck ut den i en avlång pajform, ca 11 x 35 cm. Nagga bottnen och grädda mitt i ugnen i ca 12 min tills den fått fin färg. Låt svalna.
Fyllning: Vispa ihop äggulor och kondenserad mjölk för hand. Tillsätt limesaft och vispa till en jämn smet. Fördela smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen i 25–30 min tills fyllningen fått fin färg. Låt tarten svalna och ställ den sedan i kylen i ca 3 tim.
Toppa tarten med vinbär och lime och servera med en klick vispad grädde.