Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Likörgubbar

Fasta och lite syrliga bär är mest lämpade för sylt, saft och för infrysning. Lättsockrade bär kan fryslagras 10-12 månader eller mer. Sockret bevarar bärens färg, arom och konsistens.

Likörgubbar
Likörgubbar
Likörgubbar

Ingredienser

  • 1 ljordgubbar
  • 0,5 dlströsocker
  • 4 msksocker
  • 6likör- droppar t ex Grand Marnier, Drambuie eller punsch

Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna och frys in dem med strösocker. Tina jordgubbarna med socker i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt några droppar likör eller punsch. Servera jordgubbarna varma med vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?