Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 225°. Blanda samman färs, salt, muskot, kanel, peppar, paprikapulver, finhackad lök och vitlök. Blanda väl och tillsätt sist smulad fetaost.
Forma avlånga spett och lägg dem på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek dem i ugn först 10 min i mitten av ugnen och sedan 5 min högt upp och ugnen på grill.
Blanda yoghurt med finhackad mynta och servera den kall. Servera spetten med fattoush, hummus, bulgur och yoghurtsås.
Lägg de kokta kikärterna i en matberedare och kör till en jämn massa. Blanda ner sesampasta och tillsätt olivolja lite i taget. Smaka av med citron, salt, vitlök, spiskummin och cayenne.
Sätt ugnen på 225°. Skär pitabröden i småbitar och blanda dem i en skål med olivolja. Häll ut dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen ca 7 min. Ställ dem åt sidan.
Skär tomaterna i tärningar och lägg dem i en skål. Häll eventuellt av en del av vätskan så att inte salladen blir för vattnig. Blanda ner sallad i bitar, persilja, mynta och lök.
Vispa samman ingredienserna till dressingen. Blanda salladen med dressingen samt de rostade brödbitarna strax före servering.