Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Libanesiska lammfärsspett med fattoush och hummus

Libanesiska lammfärsspett med fattoush och hummus
Libanesiska lammfärsspett med fattoush och hummus
Libanesiska lammfärsspett med fattoush och hummus

Ingredienser

  • 600 glammfärs
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmmuskot- mald
  • 1 krmkanel- mald
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 krmcayennepeppar
  • 2 tskpaprikapulver
  • 1silverlök- eller gul lök finhackad
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 200 gfetaost
  • 12grillspettpinnar

Hummus

  • 6 dlkikärter
  • 4 msksesampasta, tahini
  • 1 dlolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 3 krmsalt
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1 krmspiskummin
  • 1 krmcayennepeppar

Fattoush, libanesisk salllad

  • 2pitabröd
  • 1,5 mskolivolja
  • 600 gtomater
  • 0,5romansalladshuvud
  • 3 dlpersilja- grovhackad
  • 1 dlmynta- färsk grovhackad
  • 6salladslökar- finstrimlade

Dressing

  • 3 mskolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 4 tsksumak

Tillbehör

  • naturell yoghurt
  • mynta
  • bulgur- eller couscous, kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda samman färs, salt, muskot, kanel, peppar, paprikapulver, finhackad lök och vitlök. Blanda väl och tillsätt sist smulad fetaost.

  2. Forma avlånga spett och lägg dem på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek dem i ugn först 10 min i mitten av ugnen och sedan 5 min högt upp och ugnen på grill.

  3. Blanda yoghurt med finhackad mynta och servera den kall. Servera spetten med fattoush, hummus, bulgur och yoghurtsås.

HUMMUS

  1. Lägg de kokta kikärterna i en matberedare och kör till en jämn massa. Blanda ner sesampasta och tillsätt olivolja lite i taget. Smaka av med citron, salt, vitlök, spiskummin och cayenne.

FATTOUSH, LIBANESISK SALLAD

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär pitabröden i småbitar och blanda dem i en skål med olivolja. Häll ut dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen ca 7 min. Ställ dem åt sidan.

  2. Skär tomaterna i tärningar och lägg dem i en skål. Häll eventuellt av en del av vätskan så att inte salladen blir för vattnig. Blanda ner sallad i bitar, persilja, mynta och lök.

  3. Vispa samman ingredienserna till dressingen. Blanda salladen med dressingen samt de rostade brödbitarna strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?