Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Libabröd med avokadohummus och tomatsallad

Recept på libabröd med avokadohummus och tomatsallad. Libabröd är stora tunnbröd med ursprung i Libanon. Du hittar dem i välsorterade butiker. Värm dem gärna lite först. Labneh är krämiga färskostbollar från Mellanöstern som säljs inlagda i olja.

Libabröd med avokadohummus och tomatsallad
Libabröd med avokadohummus och tomatsallad
Libabröd med avokadohummus och tomatsallad
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 4libabröd
  • 500 gtomater- små, i olika färger
  • 8labnehbollar- t ex Sevan
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Picklad rödlök

  • 3 dlvatten
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 10svartpepparkorn
  • 2lagerblad
  • 2rödlökar

Avokadohummus

  • 1 förpkikärter- (380 g)
  • 2avokador- mogna
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 krukakoriander
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tskkoriander- mald
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 1 krukamynta
  • 0,5 krukakoriander

Gör så här

  1. Picklad lök: Koka upp vatten, socker, ättika, pepparkorn och lagerblad. Skala och strimla löken. Lägg löken i lagen och låt kallna.

  2. Avokadohummus: Skölj kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Gröp ut fruktköttet ur avokadorna. Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser i en matberedare. Krydda med salt och peppar.

  3. Skär tomaterna i klyftor eller skivor. Låt osten rinna av.

  4. Bred avokadohummus på bröden. Lägg på labneh, tomater, picklad rödlök, mynta och koriander. Strö på salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?