Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på libabröd med avokadohummus och tomatsallad. Libabröd är stora tunnbröd med ursprung i Libanon. Du hittar dem i välsorterade butiker. Värm dem gärna lite först. Labneh är krämiga färskostbollar från Mellanöstern som säljs inlagda i olja.
Picklad lök: Koka upp vatten, socker, ättika, pepparkorn och lagerblad. Skala och strimla löken. Lägg löken i lagen och låt kallna.
Avokadohummus: Skölj kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Gröp ut fruktköttet ur avokadorna. Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser i en matberedare. Krydda med salt och peppar.
Skär tomaterna i klyftor eller skivor. Låt osten rinna av.
Bred avokadohummus på bröden. Lägg på labneh, tomater, picklad rödlök, mynta och koriander. Strö på salt och peppar.