Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Leverpastej

Leverpastej är en grovmald pastej som är god att servera med rostad lök, cornichons och smörgåskrasse. Perfekt även som nattamat med en sval öl.

Pernilla Lundberg
Leverpastej
Leverpastej
Leverpastej
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gsvinlever
  • 500 gspäck
  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 3ägg
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mskpotatismjöl
  • 2 tskmejram
  • 2 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • knäckebröd
  • cornichons
  • rostad lök
  • smörgåskrasse- klippt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör.

  2. Mal lever och späck i köttkvarn. Blanda med övriga ingredienser. Häll smeten i en avlång form, 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Låt kallna.

  3. Servera gärna med knäckebröd, cornichones, rostad lök och smörgåskrasse.

Vad tyckte du om receptet?