Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Len och fin i konsistensen, och med tydlig smak av sherry och konjak. Snudd på bredbar.
Sätt ugnen på 150 grader. Skala och hacka löken. Stek den i smör tills den har mjuknat. Låt kallna.
Skölj levern noga och mixa den med lök och ansjovis ca 10 sekunder i matberedare. Blanda levern med färsen. Vispa samman övriga ingredienser till en smet och blanda ner i färsen. Gör gärna ett smakprov genom att steka en liten bit av smeten i pannan och smaka av.
Fyll smeten i en väl smord form, ca 1 1/2 liter. Täck med aluminiumfolie. Ställ formen i ett varmt vattenbad i nedre delen av ugnen. Grädda pastejen till 75 grader innertemperatur, ca 1 1/2 timme. Låt pastejen svalna och ställ den i kylen ca 24 timmar.
Lingon: Koka lingonen med socker, vatten och rosmarin ca 30 min. Låt lingonen kallna.
Smält gelén och häll den över leverpastejen. Låt stelna. Servera leverpastejen med lingonen.