Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Leverpastej

Mild och god hemlagad leverpastej.

Leverpastej
Leverpastej
Leverpastej

Ingredienser

  • 400 gsvinlever
  • 150 gfläskkött- eller fläskfärs
  • 1anjovisfiléer- liten burk, (55 g, 8 filéer)
  • 1gul lök- i klyftor
  • 3ägg
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mskvetemjöl
  • 1 tskmejram
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar
  • 3 mskkonjak
  • 2 mskmadeira
  • 100 gsmör- skirat
  • 1 knippaspäckskivor- tunna till formen

Gör så här

  1. Skölj levern i rikligt med kallt vatten. Skär den och köttet i tärningar och mal med ansjovis och lök 2 gånger i köttkvarn.

  2. Vispa ihop ägg, grädde, mjöl, kryddor, konjak och madeira.

  3. Kör det malda ytterligare i mixer och tillsätt äggblandningen.

  4. Skira och låt smöret svalna, rör ner det i smeten.

  5. Sätt ugnen på 200° och sätt in en långpanna med vatten i nedre delen. Klä en 1 1/2-litersform med späck.

  6. Häll i smeten i formen, lägg över späck, täck med folie och grädda i vattenbadet 1 tim 45 min till 70° innertemperatur.

  7. Låt pastejen kallna i formen, stjälp därefter upp den (lätt sedan formen sänkts snabbt i hett vatten). Dela ev pastejen i bitar och frys det som inte går åt inom en vecka.

Vad tyckte du om receptet?