Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mild och god hemlagad leverpastej.
Skölj levern i rikligt med kallt vatten. Skär den och köttet i tärningar och mal med ansjovis och lök 2 gånger i köttkvarn.
Vispa ihop ägg, grädde, mjöl, kryddor, konjak och madeira.
Kör det malda ytterligare i mixer och tillsätt äggblandningen.
Skira och låt smöret svalna, rör ner det i smeten.
Sätt ugnen på 200° och sätt in en långpanna med vatten i nedre delen. Klä en 1 1/2-litersform med späck.
Häll i smeten i formen, lägg över späck, täck med folie och grädda i vattenbadet 1 tim 45 min till 70° innertemperatur.
Låt pastejen kallna i formen, stjälp därefter upp den (lätt sedan formen sänkts snabbt i hett vatten). Dela ev pastejen i bitar och frys det som inte går åt inom en vecka.