Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Les escargots à la provençale

Lyxig och läcker aptitretare! Kokta sniglar brukar finnas att köpa på burk med tillhörande tvättade och torkade skal. Servera den klassiska förrätten med en baguette.

Les escargots à la provençale
Les escargots à la provençale
Les escargots à la provençale
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 24vinbärssniglar- kokta (finns att köpa på burk)
  • 24snigelskal

Vitlökssmör

  • 150 gsmör- mjukt
  • 4vitlöksklyftor- finhackade
  • 1 dlpersilja- hackad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar

Tillbehör

  • 1baguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Rör ihop smör, vitlök, hackad persilja, salt och vitpeppar.

  3. Lägg lite smör i snigelskalen, tryck in en snigel i varje skal och täck sedan igen hålet med smör.

  4. Lägg sniglarna i fyra snigelformar. Gratinera i ugnen i 5–10 minuter.

  5. Servera med baguette.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök