Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lerpottasill

Recept ur "Middag med Taube" (Max Ström) av Sven-Bertil Taube och Jesper Taube. Boken hittar du bland annat på adlibris.

”Det blir sällan att jag äter sill hemma i London, då det är svårt att få tag på här. Oftast blir det bara till jul, medhavd från Sverige. Sill är ju annars utmärkt lunchmat på sommaren. I denna tappning med potatis och ljummen matjessill har den serverats många gånger ombord på Sjösala II och Grym III”, säger Sven–Bertil.

LerpottasillLerpottasillLerpottasill
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gpotatisar- små,gärna färskpotatis
  • 4matjessillfiléer- inlagda- eller, cirka 200 g
  • 2ägg- hårdkokta
  • 0,5rödlök
  • 0,5gul lök
  • 150 gsmör
  • 1 dldill och gräslök- finhackad

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skär sillen i bitar, finhacka äggen och löken. Bryn smöret. Lägg sillen på botten av en stekpanna, lägg äggen ovanpå (eller bredvid) och löken vid sidan om.

  2. Hetta upp stekpannan så att det börjar puttra och häll det brynta smöret över.

  3. Strö över dill och gräslök och lägg potatisen i stekpannan eller servera den vid sidan om. Servera direkt!

Vad tyckte du om receptet?

Recept ur "Middag med Taube" (Max Ström) av Sven-Bertil Taube och Jesper Taube. Boken hittar du bland annat på adlibris.

”Det blir sällan att jag äter sill hemma i London, då det är svårt att få tag på här. Oftast blir det bara till jul, medhavd från Sverige. Sill är ju annars utmärkt lunchmat på sommaren. I denna tappning med potatis och ljummen matjessill har den serverats många gånger ombord på Sjösala II och Grym III”, säger Sven–Bertil.

Recept från Mitt kök