Recept ur "Middag med Taube" (Max Ström) av Sven-Bertil Taube och Jesper Taube. Boken hittar du bland annat på adlibris.
”Det blir sällan att jag äter sill hemma i London, då det är svårt att få tag på här. Oftast blir det bara till jul, medhavd från Sverige. Sill är ju annars utmärkt lunchmat på sommaren. I denna tappning med potatis och ljummen matjessill har den serverats många gånger ombord på Sjösala II och Grym III”, säger Sven–Bertil.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
500 gpotatisar- små,gärna färskpotatis
4matjessillfiléer- inlagda- eller, cirka 200 g
2ägg- hårdkokta
0,5rödlök
0,5gul lök
150 gsmör
1 dldill och gräslök- finhackad
Gör så här
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skär sillen i bitar, finhacka äggen och löken. Bryn smöret. Lägg sillen på botten av en stekpanna, lägg äggen ovanpå (eller bredvid) och löken vid sidan om.
Hetta upp stekpannan så att det börjar puttra och häll det brynta smöret över.
Strö över dill och gräslök och lägg potatisen i stekpannan eller servera den vid sidan om. Servera direkt!
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4 · 3 röster)
Recept ur "Middag med Taube" (Max Ström) av Sven-Bertil Taube och Jesper Taube. Boken hittar du bland annat på adlibris.
”Det blir sällan att jag äter sill hemma i London, då det är svårt att få tag på här. Oftast blir det bara till jul, medhavd från Sverige. Sill är ju annars utmärkt lunchmat på sommaren. I denna tappning med potatis och ljummen matjessill har den serverats många gånger ombord på Sjösala II och Grym III”, säger Sven–Bertil.