Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lerpottasill med brynt smör

Matjessill med varmt, brynt smör och färskpotatis är en riktigt läcker rätt. Servera gärna en iskall öl till sillen.

Lerpottasill med brynt smör
Lerpottasill med brynt smör
Lerpottasill med brynt smör
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4matjessillfiléer
  • 2ägg- hårdkokta
  • 1 dlrödlök- hackad
  • 0,5 dldill- hackad
  • 0,5 dlgräslök- hackad

Till servering

  • 100 gsmör

Tillbehör

  • 500 gfärskpotatis- nykokt

Gör så här

  1. Lägg upp sillen på ett fat eller i en skål.

  2. Hacka äggen grovt.

  3. Blanda rödlök, dill och gräslök. Vänd i äggen. Lägg blandningen på sill léerna.

  4. Smält smöret och bryn det på medelvärme tills det blir ljusbrunt, häll det över sillen.

  5. Servera med färskpotatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök