Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den saftiga apelsinkakan får ett fint marmorerat mönster
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer minst 2 liter.
Vispa smör och socker pösigt. Skrubba apelsinen i hett vatten, riv skalet och pressa ur saften.
Vispa ner äggen, ett i taget, och därefter apelsinskal- och saft.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner detta omväxlande med grädden.
Lägg hälften av smeten i en ny bunke. Rör ner kakaon och den hackade chokladen i smeten i den ena bunken och varva sedan de båda smakerna i formen. Om du vill, rör försiktigt om lite extra med en gaffel i formen för att göra ännu mer mönster i kakan.
Grädda i cirka 45-55 minuter. Prova med en sticka om kakan är färdig. Låt den stå en stund i formen innan du stjälper upp den.
Recept från Mitt kök