Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Leopardkaka med apelsin

Den saftiga apelsinkakan får ett fint marmorerat mönster

Leopardkaka med apelsin
Leopardkaka med apelsin
Leopardkaka med apelsin
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 300 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlsocker
  • 4ägg
  • 1apelsin- rivet skal och saft
  • 7 dlvetemjöl
  • 3 tskbakpulver
  • 3 tskvaniljsocker
  • 1,5 dlgrädde
  • 1 dlkakao
  • 100 gmörk choklad- hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer minst 2 liter.

  2. Vispa smör och socker pösigt. Skrubba apelsinen i hett vatten, riv skalet och pressa ur saften.

  3. Vispa ner äggen, ett i taget, och därefter apelsinskal- och saft.

  4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner detta omväxlande med grädden.

  5. Lägg hälften av smeten i en ny bunke. Rör ner kakaon och den hackade chokladen i smeten i den ena bunken och varva sedan de båda smakerna i formen. Om du vill, rör försiktigt om lite extra med en gaffel i formen för att göra ännu mer mönster i kakan.

  6. Grädda i cirka 45-55 minuter. Prova med en sticka om kakan är färdig. Låt den stå en stund i formen innan du stjälper upp den.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök