Recept & styling Lena Söderström. Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lenrimmad lax med senapskrän. Gör laxen i god tid, den går också bra att frysa in.
Lägg laxen på en bit bakplåts- eller smörpapper.
Gnid in laxfilén runtom med salt och strö över sockret på köttsidan.
Låt laxen ligga, med köttsidan upp i rumstemperatur ca 20 minuter.
Slå in laxen i smörpapper till ett tätt paket. Lägg paketet i en rimlig plastpåse på ett fat. Fisken är färdiggravad efter 2 dygn.
Vänd laxpaketet 2-3 gånger under gravningen.
Häll bort laken som bildas, annars kan fisken bli för salt.
Ta fram laxen och torka den med hushållspapper.
Skär laxen i tunna skivor, forma skivorna till ”rosor” och lägg dem på ett serveringsfat.
Garnera med finhackad dill och nymalen peppar. Servera med senapskräm.
Recept & styling Lena Söderström. Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök