Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lenas lavendelskorpor

Ett sätt att återuppleva sommaren är att fylla köket med doften av lavendel och varma julikvällar. Plockade du inga blommor i somras går det utmärkt att köpa torkad lavendel på apoteket eller i hälsokostaff ären. Receptet ger många skorpor, men de brukar ha en strykande åtgång.

Lenas lavendelskorporLenas lavendelskorporLenas lavendelskorpor

Ingredienser

  • 0,5 dllavendelblomma
  • 4,5 dlströsocker
  • 400 gsmör- rumstempererat
  • 17 dlvetemjöl
  • 3 mskbakpulver
  • 4,5 dlmjölk
  • 1ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa lavendel och socker i mixer eller lägg det i en påse och gnugga sönder blommorna genom plasten.

  2. Vispa rumstempererat smör och lavendelsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör samman smörblandningen, mjölet och mjölken. Bearbeta till en deg.

  3. Forma till längder, 3 längder på varje plåt. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem något och pensla med ägg.

  4. Grädda i omgångar i mitten av ugnen i 20 min. Låt längderna svalna, skär dem i centimetertjocka skivor och torka i ugnen i ca 6 timmar på 75°.

Vad tyckte du om receptet?