Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lemonad med syren

Lemonad med syren är en god törstsläckare. Syrenerna ger lemonaden aromatisk twist, men citron är den tydligaste smaken. Några blåbär finns med för färgens skull.

Lemonad med syren
Lemonad med syren
Lemonad med syren
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 15 klasarsyrenblommor
  • 23citroner- ekologiska
  • 8 dlvatten
  • 8 dlströsocker
  • 25 gcitronsyra
  • 1 mskblåbär- gärna frysta, obs! ej amerikanska

Gör så här

  1. Skölj blomklasarna. Plocka bort de hårda skaften från blomklasarna och lägg blommorna i en rostfri bunke eller en större glasskål eller burk.

  2. Skölj citronerna i varmt vatten, skala av det yttersta gula skalet med potatisskalare. Pressa ut saften. Blanda citronsaft och citronskal med syrenerna.

  3. Koka upp vattnet och rör ner socker och citronsyra. Häll det över blommorna och tillsätt blåbären.

  4. Täck med lock och låt stå i kyl 2 dygn. Sila genom en finmaskig sil och häll upp lemonaden på väl rengjorda flaskor. Förvara i kyl.

Vad tyckte du om receptet?