Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lemon posset

Brittisk dessert som påminner om pannacotta. Inget gelatin behövs; grädden tjocknar och blir krämig med hjälp av syran i citronen.

Lemon possetLemon possetLemon posset
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1citron
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dlströsocker

Gör så här

  1. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Pressa ut 3 msk saft.

  2. Koka upp grädde och socker och låt sjuda 3–4 min.

  3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt citronsaft och -skal under vispning. Vispa ca 30 sekunder med en vanlig visp.

  4. Häll blandningen i glas och låt stå i kylen ca 4 timmar före servering.

Vad tyckte du om receptet?