Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här hittar du recept på en lättlagad och populär citrondessert – som du gör med endast 3 ingredienser. Lemon posset är en krämig sötsyrlig efterrätt som är vacker att servera i citronskal eller i fina skålar.
Dela två citroner. Skär ut och gröp ur citronköttet. Skär köttet i bitar och pressa sedan ur saften genom en sil.
Koka upp grädde och socker. Tillsätt citronsaft, riv ner citronzest från den hela citronen, och rör om. Sila blandningen ner i flaska/tillbringare som är lätt att hälla ur.
Fyll varje citronskal med gräddblandningen.
Ställ i kylskåp cirka 20 minuter eller tills fyllningen stelnat.
Vid servering: Riv över lite citronzest och garnera med citronmeliss.