Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lemon poppy seeds muffins


Vallmofrö i muffins är inget vi svenskar är vana vid, med de små fröna ger en alldeles speciell karaktär åt bakverk och gifter sig fint med citrus.

Lemon poppy seeds muffins
Lemon poppy seeds muffins
Lemon poppy seeds muffins

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 2ägg
  • 2 dlsocker
  • 75 gsmör
  • 0,5 dlapelsinjuice
  • skal- rivet av en halv citron (gärna ekologisk)
  • 2 mskvallmofrön
  • 3 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1 dlflorsocker
  • 2 tskapelsinjuice

Gör så här

  1. Blötlägg vallmofröna i apelsinjuicen 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.

  2. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda ner det smälta smöret, citronskal, apelsinjuice och vallmofrön i äggvispet. Rör smeten slät.

  3. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver och rör till en jämn smet. Häll smeten i muffinsformar, fyll 3/4 av formarna. Grädda i cirka 12 minuter, tills muffinsen fått gyllene färg. Låt svalna på galler.

  4. Glasyr: Blanda florsocker med apelsinjuice, tillsätt juicen droppvis och rör slätt. Glasyren får ej bli för tunn. Spritsa eller ringla glasyr som ränder över muffinsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök