Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lemon curd

Recept på en riktigt god lemon curd. Krämig lemoncurd passar lika bra på en rostad macka som till ­fyllning i pajer och kakor. Curden håller ca 1 vecka i kylen.

Lemon curdLemon curdLemon curd
Recept på lemoncurd Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 3äggulor
  • 1ägg
  • 125 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlcitron- pressad

Gör så här

  1. Vispa äggulor och ägg.

  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det smälta i smöret under omrörning. Häll i ägg och citronsaft och vispa ihop. Sjud curden under kraftig vispning tills den blir tjock och krämig, 5–10 min. Låt svalna.

  3. Häll krämen i en skål och täck med plastfolie. Låt kallna. Ställ curden i kylen för att stelna 3–4 timmar, gärna över natten.

Vad tyckte du om receptet?