Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härligt saftig och sötsyrlig citronkaka med smuldeg på toppen. Kakan blir snabbt en favorit bland gästerna och passar året om.
Smuldeg: Mixa strösocker och citronskal i en matberedare tills det är finmixat. Rör ihop det smälta smöret med vetemjöl, citronsaft
och citronsockret med en gaffel.
Citronkaka: Smörj och mjöla en springform, 20 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa halva mängden socker och rivet skal
från 2 citroner i en matberedare.
Vispa smör, citronsockret och resterande socker poröst. Vispa
i äggen, ett i taget.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt de torra ingredienserna i smeten tillsammans med gräddfilen. Tillsätt citronsaft.
Häll smeten i formen och bred ut den. Strö över smuldegen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 50–60 min, känn med en provsticka så kakan är färdiggräddad. Låt den svalna. Sikta över florsocker.
Garnera ev kakan med godisägg och marsipanrosor.