Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En len och syrlig paj som toppas med vispgrädde. Garnera med lite rivet citronskal och röda vinbär.
Botten: sätt ugnen på 180 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen med en elvisp.
Fodra en fyrkantig eller en rund pajform, cirka 23 centimeter i diameter.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter.
Fyllning: blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
Koka upp citronsaft, honung och 1 ¼ dl vatten.
Vispa ihop 1 deciliter vatten, majsstärkelse och äggulor i en separat skål. Rör i den varma vätskan i ägg blandningen. Häll tillbaka i kastrullen och sjud under kraftig vispning tills krämen tjocknat.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull. Rör ner gelatinet i fyllningen.
Vispa i lite smör i taget tills fyllningen får en jämn och fin konsistens. Sätt på plastfilm och låt svalna.
Häll fyllningen i pajskalet och låt den stå i frysen tills den stelnat, cirka 2 timmar, eller i kylen i cirka 3 timmar.
Garnering: vispa grädden och spritsa på toppar.
Strö över citronskal.
Garnera med vinbär.
Recept från Mitt kök