Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lejonhuvuden

LejonhuvudenLejonhuvudenLejonhuvuden

Ingredienser

  • 150 gpurjolök
  • 500 gfläskfärs
  • 2 mskkinesisk soja
  • 1 mskpotatismjöl
  • 0,5 dlvatten
  • 0,5 kapselfond du chef- vegetarisk fond
  • 1 tsksalt
  • 1 tskingefära- riven färsk
  • 12 krmpeppar- vit- eller ­svart nymald
  • 1 mskrapsolja- till stekning

kålen

  • 1,52 dlvatten
  • 0,5 kapselfond du chef- vegetarisk fond
  • 1 mskingefära- riven färsk
  • 2 msksoja- kinesisk
  • 2 msksherry- torr
  • 450 gpak choi- eller spetskål

Tillbehör

  • ris- kokt

Gör så här

  1. Snitta purjolöken på längden och skölj den noggrant mellan bladen. Dela den i bitar och skär först långa strimlor som sedan finhackas.

  2. Blanda purjolöken med färs, soja, potatismjöl, vatten, fondgelé, salt, ingefära och peppar. Blanda väl och forma 12 stora köttbullar med blöta händer så att smeten inte fastnar.

  3. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Stek köttbullarna på strax över medelvärme ca 5 min. Vänd dem ofta så de får stekyta runtom. Tillsätt vatten, fondgelé, ingefära, soja och ev sherry. Låt småkoka under lock ca 20 min. Skölj och strimla pak soi. Blanda ner den mellan kött­bullarna i pannan när ca 3 min av koktiden återstår (har du spetskål bör den koka med ca 5 min). Servera lejonhuvudena med kokt ris.

Vad tyckte du om receptet?