Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Leblebi, recept på smakrik kikärtsgryta från Tunisien. Fina färger och ett recept som är enkelt att laga.
Recept ur ”Grytor – från lättlagat till lyx” av Lena Söderström.
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs löken i oljan ca 3 minuter. Tillsätt vitlök och sköljda kikärter och fräs ca 3 minuter. Blanda i paprika i bitar, harissa och spiskummin och fräs ca 1 minut.
Blanda i vattnet, koka upp och sjud grytan under lock ca 10 minuter.
Smaka av med citronsaft.
Toppa med persiljan. Servera grytan varm med ägg och bröd.
Recept från Mitt kök