Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Leblebi – recept på kikärtsgryta från Tunisien

Leblebi, recept på smakrik kikärtsgryta från Tunisien. Fina färger och ett recept som är enkelt att laga.

Recept ur ”Grytor – från lättlagat till lyx” av Lena Söderström.

Leblebi – recept på kikärtsgryta från TunisienLeblebi – recept på kikärtsgryta från TunisienLeblebi – recept på kikärtsgryta från Tunisien
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 3 mskolivolja
  • 2 burkarkikärter- kokta, à 400 g
  • 2 dlgrillad paprika- hemlagad eller köpt på burk
  • 1 mskharissa
  • 1 tskspiskummin
  • 5 dlvatten- kokande
  • 1 tskcitronsaft- färskpressad
  • 3 mskpersilja- hackad

Till servering

  • 4pocherade ägg
  • vitt bröd- rostat

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs löken i oljan ca 3 minuter. Tillsätt vitlök och sköljda kikärter och fräs ca 3 minuter. Blanda i paprika i bitar, harissa och spiskummin och fräs ca 1 minut.

  2. Blanda i vattnet, koka upp och sjud grytan under lock ca 10 minuter.

  3. Smaka av med citronsaft.

  4. Toppa med persiljan. Servera grytan varm med ägg och bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök