Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lchf-vänliga köttfärsbiffar med grekisk sallad och tsatsiki

Nästan som på en grekisk taverna smakar denna läckra lunch där fetaostfyllda köttfärsbiffar får sällskap av grekisk sallad och tsatsiki.

Lchf-vänliga köttfärsbiffar med grekisk sallad och tsatsiki
Lchf-vänliga köttfärsbiffar med grekisk sallad och tsatsiki
Lchf-vänliga köttfärsbiffar med grekisk sallad och tsatsiki
Wolfgang Kleinschmidt

Tsatsiki

  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 0,5gurka
  • 0,5 msksalt
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 mskolivolja
  • svartpeppar- från kvarn

Köttfärsbiffar

  • 400 gnötfärs
  • 0,5gul lök
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- mald
  • 50 gfetaost
  • olivolja- till stekning

Grekisk sallad

  • 0,5salladshuvud- franco castello eller grönsallad
  • 0,5gurka
  • 2kvisttomater
  • 1gul lök
  • 100 gfetaost
  • 1 dloliver
  • svartpeppar- malen
  • oregano- färsk
  • olivolja- några droppar

Gör så här

  1. Tsatsiki: Skala gurkan. Dela den på längden och skrapa ur kärnorna.

  2. Riv gurkan grovt och lägg den i en sil över en bunke, strö över saltet och vänd runt gurkan i silen så att saltet fördelas.

  3. Låt gurkan stå i kylen ett par timmar och rinna av. Pressa ur det sista vattnet med en sked.

  4. Lägg över gurkan i en skål och blanda med övriga ingredienser.

  5. Köttfärsbiffar: Lägg nötfärsen i en skål. Hacka löken fint och blanda den med färsen. Tillsätt salt och peppar.

  6. Skär osten i små tärningar och blanda ner i färsen. Forma fyra biffar och stek i olivolja.

  7. Grekisk sallad: Lägg upp salladsbladen på ett stort fat eller i djupa tallrikar.

  8. Skala gurkan och skär den i skivor. Skär tomaterna i skivor. Skala och skär löken i skivor.

  9. Fördela gurka, tomater och lök ovanpå salladsbladen. Strö över fetaost och oliver.

  10. Servering: Lägg biffarna ovanpå salladen. Toppa med tsatsiki, svart- peppar och oregano. Ringla över lite olivolja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök