Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nästan som på en grekisk taverna smakar denna läckra lunch där fetaostfyllda köttfärsbiffar får sällskap av grekisk sallad och tsatsiki.
Tsatsiki: Skala gurkan. Dela den på längden och skrapa ur kärnorna.
Riv gurkan grovt och lägg den i en sil över en bunke, strö över saltet och vänd runt gurkan i silen så att saltet fördelas.
Låt gurkan stå i kylen ett par timmar och rinna av. Pressa ur det sista vattnet med en sked.
Lägg över gurkan i en skål och blanda med övriga ingredienser.
Köttfärsbiffar: Lägg nötfärsen i en skål. Hacka löken fint och blanda den med färsen. Tillsätt salt och peppar.
Skär osten i små tärningar och blanda ner i färsen. Forma fyra biffar och stek i olivolja.
Grekisk sallad: Lägg upp salladsbladen på ett stort fat eller i djupa tallrikar.
Skala gurkan och skär den i skivor. Skär tomaterna i skivor. Skala och skär löken i skivor.
Fördela gurka, tomater och lök ovanpå salladsbladen. Strö över fetaost och oliver.
Servering: Lägg biffarna ovanpå salladen. Toppa med tsatsiki, svart- peppar och oregano. Ringla över lite olivolja.
Recept från Mitt kök