Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

LCHF-soppa med karljohansvamp & sidfläsk

Om man vill ha en riktigt skummig och fin soppa kan man tillsätta lite mjölk innan man mixar soppan. Extra gott blir det om man river lite färsk parmesanost över.

LCHF-soppa med karljohansvamp & sidfläsk
LCHF-soppa med karljohansvamp & sidfläsk
LCHF-soppa med karljohansvamp & sidfläsk
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2schalottenlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 300 gkarljohansvamp
  • 3 mskolivolja
  • 5 dlgrönsaksbuljong
  • 3 dlvispgrädde
  • 4 kvistartimjan
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • evtryffelolja- några droppar

Topping

  • 100 gsvamp
  • 150 grökt sidfläsk
  • 2 mskolivolja
  • timjan
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Soppa: Hacka schalottenlöken och vitlöken. Skär svampen i bitar.

  2. Fräs löken, vitlöken och svampen i olja i en kastrull.

  3. Häll i grönsaksbuljongen. Koka upp och sjud i 5 minuter.

  4. Häll på grädden. Koka upp och sjud i ett par minuter.

  5. Repa i timjan och smaka av med salt och peppar. Smaksätt med några droppar tryffelolja om du vill.

  6. Topping: Skär svampen i stora bitar eller dela små svampar på mitten.

  7. Skär fläsket i kuber cirka 1x1 centimeter.

  8. Stek svampen och fläsket i olja och lägg i skålar och servera bredvid soppan.

  9. Servering: Lägg upp soppan i skålar, repa timjan över, ringla på olivolja och strö över malen svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök