Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Om man vill ha en riktigt skummig och fin soppa kan man tillsätta lite mjölk innan man mixar soppan. Extra gott blir det om man river lite färsk parmesanost över.
Soppa: Hacka schalottenlöken och vitlöken. Skär svampen i bitar.
Fräs löken, vitlöken och svampen i olja i en kastrull.
Häll i grönsaksbuljongen. Koka upp och sjud i 5 minuter.
Häll på grädden. Koka upp och sjud i ett par minuter.
Repa i timjan och smaka av med salt och peppar. Smaksätt med några droppar tryffelolja om du vill.
Topping: Skär svampen i stora bitar eller dela små svampar på mitten.
Skär fläsket i kuber cirka 1x1 centimeter.
Stek svampen och fläsket i olja och lägg i skålar och servera bredvid soppan.
Servering: Lägg upp soppan i skålar, repa timjan över, ringla på olivolja och strö över malen svartpeppar.
Recept från Mitt kök